titels
natuur menoia lanaken psychologie limburg

Individuele psychologische begeleiding


Merk je op dat je uit balans bent? Last van gedachten die je maar moeilijk los kan laten? Moe of futloos? Je voelt je niet meer goed in je vel? ... Aan de hand van individuele gesprekken wil ik je graag helpen in het terugwinnen van de regie over je eigen leven.

In eerste instantie zal ik ten volle luisteren naar je verhaal en hulpvraag. Samen bekijken we waar je tegenaan loopt en wat je verwacht van deze begeleiding. In de volgende sessies gaan we samen aan de slag en zullen we jouw krachten en mogelijkheden inzetten om jouw doelstellingen te bereiken.

Wandelgesprekken

Zowel uit eigen ervaring, als uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandelen een positief effect heeft op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Verder is gebleken dat mensen door contact met de natuur minder fysieke en emotionele klachten hebben. Tijdens een wandelsessie maak ik gebruik van gangbare therapeutische methodieken uit oplossingsgerichte therapie en acceptance and commitment therapy, maar zet ik uiteraard ook de natuur zelf in als hulpbron. De sessies vinden plaats in de rust van de natuur in het bos achter de praktijkruimte te Zutendaal, op verharde weg. De wandelingen gaan in principe gedurende alle seizoenen en bij vrijwel elk weertype door. Bij extreem slecht weer zullen we uiteraard de afspraak in de praktijkruimte te Zutendaal laten doorgaan. Het eerste gesprek zal echter steeds plaatsvinden in de praktijk, daarna kunnen we samen op pad gaan in de natuur.

natuur menoia zutendaal psychologie limburg wandeltherapie wandelcoaching natuurcoaching natuurtherapie oplossingsgericht ACT
Natuur online psychologie psycholoog limburg zutendaal lanaken Iris Stouten menoia online coaching counseling hulpverlening

Online hulpverlening


Online hulpverlening is een recente, evidence-based vorm van begeleiding waarbij je niet meer op consult komt in de praktijkruimte, maar waarbij de begeleiding verloopt via beeldbellen. De voordelen van deze vorm van begeleiding is dat jij ondersteuning kan ontvangen in jouw eigen thuisomgeving, op jouw eigen ritme. Uit onderzoek blijkt dat deze vorm van begeleiding evenwaardig is en even goede resultaten behaalt als face-to-face gesprekken. Deze vorm van hulpverlening kan verlopen via Whereby. 

titels
Contact
×
×
×

Sitemap