aanbod

Wil je weer rust, plezier en vrijheid in je leven kunnen ervaren? 


Wil je bewuster in het leven staan en bepaalde patronen doorbreken? 


Is de balans even zoek

en zoek je een gids om met je op pad te gaan

naar een leven vol bezieling


Dan ben je heel welkom bij Menoia om samen op pad te gaan.


Aanmelden voor de wachtlijst kan op dit moment tijdelijk niet meer. 

Was je in het verleden al bij mij in begeleiding en heb je opnieuw de vraag naar individuele therapie?

Contacteer me dan via Whatsapp 

of mail om te bekijken wat er mogelijk is. 

individuele therapie psychologie begeleiding psycholoog genk lanaken zutendaal maasmechelen bilzen menoia iris stouten
Praktische vragen therapie Menoia Lanaken psycholoog Limburg Maastricht Zutendaal Genk Bilzen Maasmechelen therapie psychotherapie psycholoog meditatie mindfulness relaxatie

Investering

Naast uiteraard jouw tijd en energie vraagt therapie ook een financiële investering.

Deze bedraagt €70 per sessie. 

Terugbetaling RIZIV

Als geconventioneerd psycholoog bij NOOLIM (7-03834-95-000) zullen

we bekijken of je recht hebt

op het terugbetalingstarief

van het RIZIV. 

Meer info hier

Terugbetaling mutualiteiten

De meeste mutualiteiten voorzien daarbuiten ook een gedeeltelijke terugbetaling

van de sessies. Tijdens ons eerste gesprek zullen we samen bekijken of dit voor

jou van toepassing is. Indien dit het geval is, kan je het terugbetalingsformulier opvragen bij jouw mutualiteit en meebrengen bij jouw volgende gesprekken.

Meer info hier

Annuleringen

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op onze afspraak, vragen we je om ons zo spoedig mogelijk te verwittigen. Dit ten laatste 48u op voorhand. Op deze manier kunnen wij jouw plekje aan iemand anders geven. Indien je niet of laattijdig verwittigt, dien je de gemaakte afspraak toch te vergoeden.

Is individuele therapie bij Menoia voor jou geschikt?

Je bent welkom voor individuele therapie als je:
 • veel piekert en meer rust in je hoofd wil
 • last hebt van angst en graag meer vanuit vertrouwen in het leven wil staan
 • je uit balans voelt en terug evenwicht in je leven wil creëren
 • het gevoel hebt dat het leven je allemaal teveel wordt en zelf terug de regie over je leven wil
 • last hebt van spanning en stress en terug rust en plezier wil kunnen ervaren
 • worstelt met depressieve gevoelens en gedachten en terug kleur wil kunnen ervaren in je leven
 • energie op is of lijdt aan een burn-out
 • een verlieservaring hebt meegemaakt en je daarin ondersteund wil worden
 • hulp zoekt in je rouwproces
 • lijdt aan een (chronische) ziekte en zoekt hoe je hiermee een waardevol leven kan leiden
 • gezondere manieren van coping wil ontwikkelen
 • én als je samen dmv individuele gesprekken aan de slag wil gaan


Uiteraard ben je ook heel welkom als je:
 • preventief aan de slag zou willen gaan met je psychische gezondheid dmv individuele gesprekken
 • jezelf graag beter wil leren kennen en beter voor jezelf wil zorgen
 • bewuster in het leven wil staan
 • meer plezier en avontuur wil kunnen ervaren in je leven
 • over jezelf wil reflecteren, dieper in bepaalde thema’s wil duiken en daarin een metgezel en gids zoekt
 • jezelf herkent als hoogsensitief persoon en hierover meer wil leren
 • aan de slag wil gaan met mindfulness
 • de kracht van ademhaling en meditatie wil ontdekken
Individuele therapie
Menoia het eerste gesprek

Op dit moment is er een wachtlijst om te kunnen starten met individuele gesprekken. Als je je graag wil aanmelden voor de wachtlijst kan je me het gemakkelijkste contacteren via het contactformulier op de website, e-mail, of een WhatsappberichtjeEen doorverwijzing van een arts is niet noodzakelijk om te kunnen starten. 


Gesprekken gaan door in mijn praktijkruimte Studio Menoia of online. Indien we elkaar in de praktijk ontmoeten, ontvang ik je graag met een verwarmend theetje of een fris watertje erbij. Ik koos er bewust voor om geen wachtruimte te bouwen aan de praktijk. Zo blijft je privacy optimaal gewaarborgd en starten sessies steeds op het afgesproken uur. 


Tijdens ons eerste gesprek vind ik het belangrijk om elkaar te leren kennen en probeer ik enkele vragen te verduidelijken: Wat is jouw intentie met het opstarten van dit traject? Waar hoop je op? Worstel je ergens mee? ... 


Ik geef je graag de ruimte om je verhaal te kunnen delen, zoals jij dat wenst. Anderzijds krijg jij ook de kans om mij te leren kennen en vragen te stellen. Uit onderzoek blijkt immers dat de therapeutische relatie van een enorm belang is voor het welslagen van de begeleiding.


Als het goed voelt, dan gaan we samen op pad. Opvolggesprekken plannen we samen. De frequentie daarvan wordt in onderling overleg bepaald. 


Op gesprek gaan bij een psycholoog... Dat vind je misschien best spannend? Waarschijnlijk vraag je je af hoe ik te werk ga. Wat kan je verwachten van een traject bij Menoia? Lees het hieronder


Ik ondersteun je graag in jouw zoektocht naar hoe jij een bewust en waardevol leven kan leiden. Hierbij richten we ons op wat vind jij écht belangrijk in jouw leven, jouw waarden en jouw verlangens (Commitment). Samen zoeken we naar manieren die jou kunnen helpen om te leren omgaan met onaangename gevoelens en een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance). 


Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de werkrelatie tussen jou en je psycholoog één van de belangrijkste voorwaarden is voor het welslagen van de behandeling. Vandaar dat ik het erg belangrijk vind om dit bespreekbaar te maken tijdens onze sessies. Voor mij wordt een therapeutische relatie gekenmerkt door authenticiteit, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie.


Vanuit bovenstaande grondhoudingen creëer ik een omgeving waarin jij je veilig voelt om te mogen zijn zoals je bent, met al je mogelijkheden en tekortkomingen. Ik leef met veel aandacht met je mee, heb begrip voor hetgeen je brengt, denk mee over situaties en spiegel dit in alle oprechtheid en met mildheid aan jou terug. 


Als persoon heb ik een optimistische mensvisie en geloof ik enorm in de veerkracht van personen. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslagen, het vermogen om 'terug te veren'. Veerkracht is een dynamisch iets, het kan groeien. Hier zet ik dan ook zeker op in tijdens mijn begeleidingen.


Tijdens onze gesprekken zal er ruimte zijn om stil te staan bij thema's uit jouw verleden, je huidige situatie en zullen we ook jouw gewenste toekomst exploreren. Om hiermee aan de slag te gaan maak ik gebruik van mijn expertise als klinisch psycholoog, therapeut én als mens. Mijn manier van werken is dan ook een eclictische mix van evidence-based en intuïtief werk. 


Ik zie ons traject als een soort reis. Waarbij jij de ruimte krijgt om te mogen zijn wie je bent, om te zoeken, te experimenteren, te falen, te groeien... Een reis waarin ik met veel plezier jouw compagnon en gids wil zijn. 


Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen met je op pad te gaan. 

Werkwijze Iris Stouten psycholoog klinisch psychologie oplossingsgericht ACT acceptance and commitment therapy natuur wandelen
Psycholoog iris stouten psychologe psychologie relaxatie therapie praktijkruimte veldwezelt lanaken zutendaal genk psychologie psycholoog relaxatie relaxatietherapie yoga mindfulness therapie psychotherapie therapeut menoia studio iris stouten
vragen psychologie psycholoog zutendaal lanaken veldwezelt limburg relaxatietherapie mindfulness meditatie psychologie iris stouten menoia studio
Contact
×
×
×

Sitemap