titels

 Menoia is een compositie

van de Griekse woorden 

metanoia en eunoia,

die vrij vertaald kunnen worden als

de transformerende reis naar

authentiek en gebalanceerd leven.Menoia staat symbool

voor jouw reis naar heling,

waarin ik met alle plezier jouw gids

en compagnon de route zal zijn.

homepagina

Hallo! 


Ik ben Iris Stouten, bezielster van, psychologe en relaxatietherapeute bij Menoia. Samen met mijn partner Tom en mijn hondje Bo woon ik in Veldwezelt. In maart 2022 werden wij ouders van onze prachtige sterrendochter Luna. 


- Balans -

Al van jongs af aan ben ik geboeid door natuur, gezondheid en mens-zijn. Ik hou ervan om de natuur in te trekken. Je kan me al wandelend of fietsend treffen in de prachtige velden van Veldwezelt en omstreken, de machtige bossen van het Nationaal Park, de ruwe natuur van onze Ardennen, … Ook binnenshuis heeft natuur een plek gekregen. Ik heb een grote verzameling planten en hou ervan om voor elke plant - net als voor mijn cliënten - te zoeken naar de juiste omstandigheden, zodat ze ten volle kunnen groeien. Daarbuiten hou ik ervan om het gezellig te maken met mijn gezin, vrienden en familie. 


- Visie -

Ik geloof niet dat er één gouden formule is die werkt voor iedereen. Wel geloof ik dat veerkracht in onze natuur zit. Net als de natuur, kunnen ook wij tegen een stootje. We slagen erin om ons door moeilijke, duistere periodes te worstelen en terug lichtpuntjes te kunnen ontdekken. Steeds weer ben ik gefascineerd door de creatieve manieren waarop mensen erin slagen om de verbinding met wie ze écht zijn, met hun dromen en hun krachten te herstellen.


- Missie - 

Het is mijn missie om jou te begeleiden en ondersteunen op jouw pad naar heling. Samen zoeken we uit wat balans voor jou kan betekenen, waar je van droomt, wat jouw krachten zijn, welke zaken het je moeilijk maken, en wat jou helpt om steeds meer richting jouw gewenste toekomst toe te bewegen.


- Studies en ervaring -

Vanuit bovengenoemde interesses koos ik jaren geleden voor een studie Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. Ik had daar een heerlijke studententijd en ben ook na mijn afstuderen eigenlijk nooit gestopt met leren. Mijn eerste stappen als psycholoog mocht ik zetten in OPZC Rekem en de mobiele teams van NOOLIM, waar ik enorm veel heb mogen leren en met geweldige collega's heb mogen samenwerken. Nadien heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs, waarbij ik samen met leerlingen en leerkrachten zocht naar een goede balans op school. 


Ook na mijn opleiding als psycholoog bleef ik me bijscholen. Zo behaalde ik mijn diploma als leerkracht en heb ik me verdiept in het Oplossingsgericht hulpverlenen en Acceptance and Commitment Therapy. In 2022 studeerde ik af als Relaxatietherapeut voor kinderen en volwassenen aan de KU Leuven. Daarbuiten verdiepte ik me in Lifestyle Medicine en volg ik momenteel een opleiding tot yoga-, meditatie- en ayurvedateacher bij House of Om.


Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen met je op pad te mogen gaan. 


Tot binnenkort! 


Contact
Iris Stouten klinisch psycholoog gezondheid coach oplossingsgericht acceptance and commitment therapy
praktijkruimte veldwezelt lanaken zutendaal genk psychologie psycholoog relaxatie relaxatietherapie yoga mindfulness therapie psychotherapie therapeut menoia studio iris stouten

Met dank aan

Contact
×
×
×

Sitemap