titels

Menoia is een compositie van de Griekse woorden eunoia en metanoia,
die staan voor gezonde geest en transformerende verandering.

Menoia staat symbool voor jouw groeiproces, 
de ontdekkingstocht die we samen afleggen
richting jouw gewenste toekomst.  

homepagina

Hallo! 


Ik ben Iris Stouten, bezielster van en psychologe bij Menoia. Samen met mijn partner Tom en mijn hondje Bo woon ik in Veldwezelt. In maart 2022 werden wij ouders van onze sterrendochter Luna. 


- Balans -

Al van jongs af aan ben ik geboeid door natuur, gezondheid en mens-zijn. Ik hou ervan om de natuur in te trekken. Je kan me al wandelend of fietsend treffen in de prachtige velden van Veldwezelt en omstreken, de machtige bossen van het Nationaal Park, de ruwe natuur van onze Ardennen, … Ook binnenshuis heeft natuur uiteraard een plek gekregen. Iedereen die me kent weet dat ik een grote verzameling planten heb. Ik hou ervan om ze te verzorgen en niet alleen ze te helpen overleven, maar net te zoeken naar de juiste omstandigheden zodat ze ten volle kunnen groeien. Daarbuiten hou ik ervan om het gezellig te maken met mijn gezin, vrienden en familie. Deze zaken helpen mij om balans te vinden in de drukte van het leven, om me mentaal en fysiek gezond te voelen.


- Visie -

Ik geloof niet dat er één gouden formule is die werkt voor iedereen. Wel geloof ik dat veerkracht in onze natuur zit. Net als de natuur, kunnen ook wij tegen een stootje. We slagen erin om ons door moeilijke, duistere periodes te worstelen en terug lichtpuntjes te kunnen ontdekken. Steeds weer ben ik gefascineerd door de creatieve manieren waarop mensen erin slagen om de verbinding met wie ze écht zijn, met hun dromen en hun krachten te herstellen.


- Missie - 

Het is mijn missie om jou hierin te begeleiden en ondersteunen. Om met jou mee op pad te gaan in jouw zoektocht naar herstel. Samen zoeken we uit wat balans voor jou kan betekenen, waar je van droomt, wat jouw krachten zijn, welke zaken het je moeilijk maken, en wat jou helpt om steeds meer richting jouw gewenste toekomst toe te bewegen.


- Studies en ervaring -

Vanuit bovengenoemde interesses koos ik jaren geleden voor een studie Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. Ik had daar een heerlijke studententijd en ben ook na mijn afstuderen eigenlijk nooit gestopt met leren. Ik kreeg de kans om mijn eerste stappen als psycholoog te zetten in het psychiatrisch zorgcentrum OPZC Rekem. Die greep ik dan ook met beide handen. Na enkele jaren maakte ik de overstap van het zorgcentrum naar psychiatrische thuiszorg en zo startte ik bij mobiel team Maasland van NOOLIM. Ik ben zeer dankbaar voor de ervaring die ik mocht opdoen op verschillende afdelingen en bij verschillende doelgroepen. Nadien maakte ik de overstap naar het onderwijs en ging ik aan de slag als ondersteuner, waarbij ik samen met leerlingen en leerkrachten op zoek ging naar meer balans op school. Na mijn opleiding tot psycholoog ben ik me blijven bijscholen. Zo behaalde ik mijn diploma als leerkracht en heb ik me verdiept in het Oplossingsgericht hulpverlenen (UCLL) en Acceptance and Commitment Therapy (Allegre). Op dit moment volg ik een academische opleiding tot Relaxatietherapeut aan de KU Leuven en een opleiding als yoga teacher bij House of Om. 


Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen met je op pad te gaan. 


Contact
Iris Stouten klinisch psycholoog gezondheid coach oplossingsgericht acceptance and commitment therapy

Met dank aan

Contact
×
×
×

Sitemap