titels

Menoia is een compositie van de Griekse woorden eunoia en metanoia, die staan voor gezonde geest en transformerende verandering. Menoia staat symbool voor jouw herstelproces, waarbij we samen op pad gaan vertrekkende van jouw veranderwens richting jouw gewenste toekomst. 

Iris Stouten klinisch psycholoog gezondheid coach oplossingsgericht acceptance and commitment therapy
homepagina

Ik ben Iris Stouten, afkomstig van Zutendaal en woon samen met mijn partner Tom en mijn hondje Bo in Lanaken.


In 2016 richtte ik mijn eigen praktijk op met de bedoeling om laagdrempelige psychologische hulp te kunnen bieden op maat van mijn cliënt. Naast mijn zelfstandige activiteit ben ik werkzaam als klinisch psycholoog binnen mobiel team Maasland van Noolim, waarbij we herstelgerichte zorg aanbieden in de thuissituatie. Ik ben geregistreerd bij de Psychologencommissie als psycholoog en mag bijgevolg de bij wet beschermde titel dragen. 


Gedurende mijn opleiding tot Klinisch- en Gezondheidspsycholoog aan de KU Leuven heb ik me verdiept in de studie van het menselijk gedrag. Als klinisch psycholoog ben ik gespecialiseerd in psychische en emotionele processen en begeleid ik cliënten via gesprekstherapie in het verkrijgen van inzichten en het vinden van nieuwe manieren van omgaan met gedachten, emoties en situaties.

In het kader van mijn masterproef heb ik onderzoek gedaan naar de extinctie van pijngerelateerde vrees bij chronische pijnpatiënten. In januari 2017 werden de bevindingen van dit onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Pain. 


De afgelopen jaren heb ik me verder gespecialiseerd in het oplossingsgericht begeleiden van cliënten (UCLL) en Acceptance en Commitment Therapie (Allegre). Gedurende mijn begeleidingen werk ik vanuit deze denkkaders en doe ik een beroep op methodieken uit deze therapeutische scholen. In 2018 behaalde ik mijn bewijs van pedagogische bekwaamheid aan CVO Limlo te Diepenbeek. Uiteraard blijf ik me steeds bijscholen door het volgen van diverse workshops en vormingen. Zo zal ik in september 2020 starten met een opleiding Relaxatietherapie voor kinderen en volwassenen aan de KU Leuven.   

Contact

Met dank aan

Contact
×
×
×

Sitemap