Menoia het eerste gesprek

Je kan een afspraak maken per telefoon, e-mail of via het contactformulier op de website. Een doorverwijzing van een arts is niet noodzakelijk.


Tijdens ons eerste gesprek vind ik het belangrijk om elkaar te leren kennen en probeer ik enkele vragen te verduidelijken: Wat is jouw intentie in dit traject? Waar hoop je op?


Ik geef je graag de ruimte om je verhaal te kunnen delen. Anderzijds krijg jij ook de kans om mij te leren kennen en vragen te stellen. 


Samen bepalen we ons verdere begeleidingstraject. Indien ik niet aan jouw hulpvragen zou kunnen beantwoorden, zoeken we samen naar een alternatief.


Opvolggesprekken gebeuren steeds na afspraak. De frequentie hiervan wordt in onderling overleg bepaald. Indien je doorverwijzer graag een terugkoppeling wenst, is dat zeker mogelijk. Dat gebeurt uiteraard alleen wanneer ook jij hiermee akkoord gaat. 


Er is geen wachtruimte aan de praktijk. Hierdoor starten gesprekken steeds op het afgesproken uur en blijft je privacy gewaarborgd.

Op gesprek gaan bij een psycholoog. Misschien vind je het wel spannend. Waarschijnlijk vraag je je af hoe ik te werk ga. Wat kan je verwachten van een traject bij Menoia?


Ik ondersteun je graag in jouw zoektocht naar hoe jij een bewust en waardevol leven kan leiden. Hierbij richten we ons op wat vind jij écht belangrijk in jouw leven, jouw waarden en jouw verlangens (Commitment). Samen zoeken we naar manieren die jou kunnen helpen om te leren omgaan met onaangename gevoelens en een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance). 


Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de werkrelatie tussen jou en je psycholoog één van de belangrijkste voorwaarden is voor het welslagen van de behandeling. Vandaar dat ik het erg belangrijk vind om dit bespreekbaar te maken tijdens onze sessies. Voor mij wordt een therapeutische relatie gekenmerkt door authenticiteit, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie.


Vanuit bovenstaande grondhoudingen creëer ik een omgeving waarin jij je veilig voelt om te mogen zijn zoals je bent, met al je mogelijkheden en tekortkomingen. Ik leef met veel aandacht met je mee, heb begrip voor hetgeen je brengt, denk mee over situaties en spiegel dit in alle oprechtheid en met mildheid aan jou terug. 


Als persoon heb ik een optimistische mensvisie en geloof ik enorm in de veerkracht van personen. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslagen, het vermogen om 'terug te veren'. Veerkracht is een dynamisch iets, het kan groeien. Hier zet ik dan ook zeker op in tijdens mijn begeleidingen.


Tijdens onze gesprekken zal er ruimte zijn om stil te staan bij thema's uit jouw verleden, je huidige situatie en zullen we ook jouw gewenste toekomst exploreren. Om hiermee aan de slag te gaan maak ik gebruik van mijn expertise als klinisch psycholoog, relaxatietherapeut en ACT-therapeut


Zie het traject als een reis, waarbij jij de ruimte krijgt om te mogen zijn wie je bent, om te zoeken, te experimenteren, te falen, te groeien... Een reis waarin ik met veel plezier jouw compagnon en gids wil zijn. 


Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen met je op pad te gaan. 

Werkwijze Iris Stouten psycholoog klinisch psychologie oplossingsgericht ACT acceptance and commitment therapy natuur wandelen
praktijkruimte veldwezelt lanaken zutendaal genk psychologie psycholoog relaxatie relaxatietherapie yoga mindfulness therapie psychotherapie therapeut menoia studio iris stouten
vragen psychologie psycholoog zutendaal lanaken veldwezelt limburg relaxatietherapie mindfulness meditatie psychologie iris stouten menoia studio
Contact
×
×
×

Sitemap