Menoia het eerste gesprek

Een afspraak maken kan per telefoon, e-mail of via het contactformulier. Een doorverwijzing van een arts is niet noodzakelijk, maar wel mogelijk. 


Een eerste gesprek is laagdrempelig, verkennend en een wederzijds kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek probeer ik enkele vragen te verduidelijken: W
at is jouw hulpvraag? Wat zijn je verwachtingen van deze begeleiding? Waar hoop je op? Wat is je veranderwens?

Anderzijds krijg jij ook de kans om mij te leren kennen en zal ik je meer informatie verschaffen over mijn werkwijze als psycholoog. Samen bepalen we ons verdere begeleidingstraject. Indien ik niet aan jouw hulpvragen zou kunnen beantwoorden, zorgen we voor een geschikte doorverwijzing.

Opvolggesprekken gebeuren steeds na afspraak. De frequentie hiervan wordt in onderling overleg bepaald. Indien je doorverwijzer graag een terugkoppeling wenst, is dat zeker mogelijk.


Vanuit persoonlijke overtuiging kies ik ervoor om geen wachtruimte in te richten. Hierdoor starten gesprekken steeds op het afgesproken uur en blijft uw privacy gewaarborgd.

Op gesprek gaan bij een psycholoog...
Waarschijnlijk heb je wel wat vragen en vind je
het best wel spannend. 
Wat kan je verwachten van een traject bij Menoia? 


Begeleidingen binnen Menoia gebeuren volgens het oplossingsgericht model, aangevuld met methodieken uit Acceptance and Commitment Therapy en Positieve Psychologie. Enkele waarden die ik daarbij hoog in vaandel draag zijn het vertrouwen in de mogelijkheden van de cliënt en de gelijkwaardigheid tussen cliënt en behandelaar. 


Ik ondersteun je graag in jouw zoektocht naar hoe jij een bewust en waardevol leven kan leiden. Hierbij richten we ons op wat vind jij écht belangrijk in jouw leven, jouw waarden (Commitment). Samen zoeken we naar manieren die jou kunnen helpen om te leren omgaan met onaangename gevoelens en een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance). 


Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de werkrelatie tussen jou en je psycholoog één van de belangrijkste voorwaarden is voor het welslagen van de behandeling. Vandaar dat ik het erg belangrijk vind om dit bespreekbaar te maken tijdens onze sessies. Voor mij wordt een therapeutische relatie gekenmerkt door authenticiteit, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie.


Vanuit bovenstaande grondhoudingen probeer ik een omgeving te creeëren waarin jij je veilig voelt om te mogen zijn zoals je bent, met al je mogelijkheden en tekortkomingen. Ik leef met veel aandacht met je mee, heb begrip voor hetgeen je brengt, denk mee over situaties en spiegel dit in alle oprechtheid aan jou terug. 


Als persoon heb ik een optimistische mensvisie en geloof ik enorm in de veerkracht van personen. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslagen, het vermogen om 'terug te veren'. Veerkracht is een dynamisch iets, je kan het trainen. Hier zet ik dan ook zeker op in tijdens mijn begeleidingen.


Hoewel er uiteraard ruimte zal zijn om stil te staan bij je verleden, zoomen we vooral in op je huidige situatie en richten we ons op de toekomst, jouw gewenste toekomst.


Zie het traject als een persoonlijke zoektocht, waarbij jij de ruimte krijgt om te mogen zijn wie je bent, om te zoeken, te experimenteren, te falen, en vooral om te mogen groeien

Werkwijze Iris Stouten psycholoog klinisch psychologie oplossingsgericht ACT acceptance and commitment therapy natuur wandelen
menoia praktijk zutendaal psychologie limburg
Contact
×
×
×

Sitemap