Iris stouten Menoia Lanaken psycholoog psychologie therapie relaxatie

Hallo! 


Ik ben Iris Stouten, klinisch psychologe en relaxatietherapeute van opleiding en bezielster van Menoia. Samen met mijn partner Tom, dochtertje Nova en hondje Bo woon ik in Veldwezelt. Naast ons prachtig dochtertje Nova, die geboren werd in mei 2023, hebben Tom en ik nog een sterrendochtertje Luna* geboren in maart 2022. 


- Balans -

Al van jongs af aan ben ik geboeid door natuur, gezondheid en mens-zijn. Ik hou ervan om de natuur in te trekken. Je kan me al wandelend of fietsend treffen in de prachtige velden van Veldwezelt en omstreken, de machtige bossen van het Nationaal Park, de ruwe natuur van onze Ardennen, … Ook binnenshuis heeft natuur een plek gekregen. Ik heb een grote verzameling planten en hou ervan om voor elke plant - net als voor mijn cliënten - te zoeken naar de juiste omstandigheden, zodat ze ten volle kunnen groeien. Daarbuiten hou ik ervan om het gezellig te maken met mijn gezin, vrienden en familie. 


- Visie -

Ik geloof niet dat er één magische formule is die werkt voor iedereen. Wel geloof ik dat veerkracht in onze natuur zit. "We can do hard things". Net als de natuur, kunnen ook wij tegen een stootje. We slagen erin om ons door moeilijke, duistere periodes te worstelen en terug lichtpuntjes te kunnen ontdekken. Steeds weer ben ik gefascineerd door de creatieve manieren waarop mensen erin slagen om de verbinding met wie ze écht zijn, met hun innerlijk vuur, hun dromen en hun krachten te herstellen.


- Missie - 

Het is mijn missie om jou te begeleiden en ondersteunen op jouw pad naar een bezield leven, een leven in lijn met jouw waarden. Samen zoeken we uit wat dat voor jou kan betekenen, waar je van droomt, wat jouw krachten zijn, welke zaken het je moeilijk maken, waar je van wenst te helen, en wat jou kan helpen om met de uitdagingen in het leven om te gaan. 


- Studies en ervaring -

Vanuit bovengenoemde interesses koos ik jaren geleden voor de studie Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. Ik had daar een heerlijke studententijd en ben eigenlijk nooit gestopt met studeren. In 2022 studeerde ik af als Relaxatietherapeute voor kinderen en volwassenen aan de KU Leuven. Ik behaalde mijn pedagogisch bekwaamheidsbewijs en heb me verdiept in mindfulness en meditatie, Acceptance and Commitment Therapy, oplossingsgerichte systeemtherapie, levensstijlgeneeskunde, yoga en ayurveda.


Mijn eerste stappen als psycholoog mocht ik zetten in OPZC Rekem en de mobiele teams van NOOLIM, waar ik enorm veel heb mogen leren en met geweldige collega's mocht samenwerken. Menoia ontstond in 2016 als bijberoep. In 2023 koos ik ervoor om voluit voor mijn droom te gaan. Zo werd ik voltijds zelfstandig psycholoog in mijn eigen praktijk. Daarnaast werk ik sinds dit academiejaar als gastprofessor in de bacheloropleiding Toegepaste Psychologie aan de PXL. 


Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen met je op pad te mogen gaan. 


Tot binnenkort! 


Iris


Contact
Studio Menoia praktijk Veldwezelt iris stouten

Al jaren had ik de droom om een eigen praktijkruimte te bouwen, in te richten en mogen gebruiken. In 2020 besloten mijn man en ik deze droom werkelijkheid te maken. De eerste stappen richting Studio Menoia werden gezet.


Mijn wens was duidelijk: een volledig houten huisje waarin cliënten zich welkom en op hun gemak kunnen voelen. Een gezellige, warme plek met grote ramen die uitkijken op natuur, in de vorm van een wilde, groene tuin. Tegelijk wou ik nog steeds volledige privacy kunnen bieden. Mijn man en zijn broer gingen aan de slag en mijn droom werd werkelijkheid. 


Vanaf januari 2022 mag ik mijn cliënten ontvangen in mijn eigen plekje

te Veldwezelt - Lanaken, Studio Menoia. 


De praktijkruimte ligt in onze tuin, maar zowel de praktijkruimte, als de toegangsweg zijn apart van onze privéwoning. Er is geen wachtruimte voorzien, waardoor afspraken steeds zullen starten op het afgesproken uur. Aanbellen kan aan het poortje van Studio Menoia aan de linkerkant van ons huis. 


Op het pleintje voor ons huis is er voldoende parkeermogelijkheid, aan de zijkant of in het midden. Enkel erop letten dat je geen inrit van onze buren blokkeert. 


De praktijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De flexhalte Veldwezelt Edelenbampt ligt op 5 min. De grotere haltes Veldwezelt-Kruispunt en Veldwezelt Brug Albertkanaal liggen op 10 min wandelafstand.  


Tenslotte kan je de praktijk ook zeer gemakkelijk bereiken per fiets. Knooppunt 11 van het Limburgs fietsroutenetwerk is vlakbij. De fiets parkeren kan veilig bij ons thuis. 


Nog vragen?


Stel ze gerust via het contactformulier onderaan de pagina.

Iris Stouten psycholoog
Studio Menoia
Contact
×
×
×

Sitemap